czwartek, 28 października 2010

Piątkowy, bezmięsny obiad - kotlety z jajek

Składniki na 4 porcje:
8 jajek,
bułka,
1/2 szklanki mleka,
1 średnia cebula,
łyżeczka margaryny,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
5 łyżek tartej bułki,
2 łyżki oliwy do smażenia

7 jajek ugotować na twardo, bułkę namoczyć w mleku, cebulę drobno pokroić i podsmażyć na margarynie. Jajka i bułkę przepuścić przez maszynkę; dodać do nich surowe jajko, cebulę, pietruszkę, sól, pieprz. Całość dobrze wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoty kolor. Podawać z surówką, ziemniakami i sosem ogórkowym / chrzanowym / pomidorowym / koperkowym...
1 porcja 180g = 320kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz