niedziela, 13 maja 2012

Jogurt owocowy

Skłądniki:
ulubione owoce świeże, suszone lub z puszki
jogurt naturalny

Proporcje wg potrzeb i uznania

Sposób wykonania:
Świeże owoce umyć, jeśli jest potrzeba obrać ze skóry, wydłubać pestki, pokroić na kawałki...
Suszone owoce, jeśli są duże również można pokroić na mniejsze.
Owoce z puszki odsączyć z zalewy.

Owoce wymieszać z jogutrem naturalnym.
Polecam najpierw spróbować, a później ewentualnie dosłodzić miodem lub cukrem. Miód w stałej konsystencji będzie się bardzo trudno rozpuszczał w zimnym jogurcie, można go więc rozpuścić w odrobinie mleka podgrzewając, ale nie gotując! W wysokiej temperaturze miód traci swe wartości.

Wybierając nasze ulubione owoce - tworzymy ulubiony i najzdrowszy z możliwych jogurt owocowy :) z "ekstra dużymi kawałkami owoców" ;) bez barwników, bez konserwantów, bez polepszaczy etc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz